Pagina's

vrijdag 3 mei 2013

Links het verbogen Rechts

We maken elke dag enorm veel keuzes. Deze zorgen ervoor hoe je de toekomst uitstippelt. Een keuze zorgt er ook direct voor dat je de andere keuzes niet maakt, wat ook invloed heeft op de toekomst. Eveneens als je een keuze hebt gemaakt, kan je nooit meer op hetzelfde moment de keuze weer maken. Het zit vast in de tijd. Dit zorgt ervoor dat bijvoorbeeld kleine keuzes elke keer anders kunnen uitpakken.

Zo kan je bedenken om toch even water te halen op het station en je komt hier je grootste liefde tegen. Je kan dus eigenlijk niet zeggen wat voor koers je vaart bij het maken van keuzes. Terwijl je bij het maken van keuzes met de toekomst bezig bent en dus naar een ideaalbeeld streeft.

Deze verschilt per mens en wordt gevormd door karakter en omgeving. Mensen uit bijvoorbeeld een arbeidersmilieu hebben vaak een vroege kinderwens en realiseren deze gemiddeld sneller dan mensen uit een studerend milieu.

Je keuzes zijn dan ook niet allemaal even vrij door de sociaal culturele controle. Daarentegen heeft elke keuze op iedereen andere invloed door tijd, sociale omgeving en karakter, waardoor het leven toch voor iedereen spannend en uitdagend blijft. Ook moet je niet teveel naar je ideaalbeeld streven, maar veel meer genieten van de weg ernaar toe. Dit zorgt voor minder stress en een fijner leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten