Pagina's

zaterdag 4 mei 2013

Leeuwinnen gesignaleerd bij Bijenkorf

We kennen het allemaal uitverkoop. Ik hoor het mijn moeder al zeggen: hoe duur je denk dat dit jurkje was? Je weet op dit moment dat er een enorme overwinning is geboekt waar de wereldkampioenen nog jaloers op worden.

Bij de grote mooie warenhuizen als de Bijenkorf wordt uitverkoop gezien als de oeroude jungle waar de individualistische leeuwinnen op zoek zijn naar de juiste prooi. Deze prooien kunnen geen kant op en worden op een onplezierige manier betast. Vaak zijn er een paar pronk stukken die enorm zijn afgeprijsd. Bij deze stukken wil je dan ook niet vrijwillig lopen, want de kans op open wonden is erg groot.

Door de spuitende adrenaline worden er ook te grote fouten gemaakt. Zo worden er veel te kleine maten opeens geaccepteerd en rennen de leeuwinnen met een tunnelvisie naar de paskamer. Er is helemaal geen rust in het lichaam te vinden en trekken de pronkstukken aan. Het zit hier en daar wat te strak, maar door de opvliegende hormonen wordt zelfs een karamelpudding op het hoofd als prachtig ervaren.

Eenmaal thuisgekomen trek je het pronkstuk met een winnaarsmentaliteit aan en vraagt met een rood hoofd door de nog steeds heersende adrenaline aan de kinderen: hoe duur denk je dat dit jurkje was? Het is even stil en dan buldert het van het lachen. Je krijgt het gevoel dat je een zeer succesvolle grap hebt gemaakt. Deze zorgt voor bezinning. Je loopt naar de spiegel en ziet een oververhitte vrouw staan in een veel te kleine jurk die op ontploffen staat. Je moet ook lachen en hangt hem als trofee in de kast op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten