Pagina's

dinsdag 21 mei 2013

Steeds meer Rioleringen in Eigen Huis


Ik heb in een van de eerste posts de vaatwasser er is flink van langs gegeven. Vandaag is de luchtverfrisser mijn zondebok.

Bijna in elk huishouden is er een vorm van een luchtverfrisser aanwezig. De meeste zijn in blok vorm op het toilet te signaleren die de vieze geurtjes neutraliseren. Ook zie je vaak naast zo'n blok een flinke spuitbus die 250 hectare bloemenveld in een seconde kan uitspuwen. Deze geur is nogal overheersend te noemen in plaats van neutraliserend wat door vele merken wordt gesuggereerd.

Toch werken ze wel tegen de vieze geurtjes die bij een toiletbezoek op natuurlijke wijze ontstaan, zoals er in de gladde reclames wordt beschreven. Alleen zijn ze één ding vergeten. Je weet nu gewoon wat mensen op de wc hebben gedaan. Wanneer we een grote, vaak al onplezierige (denk aan je schoonouders) behoefte hebben voltooid, wordt de spuitbus geraadpleegd om te voorkomen dat de gehele gang naar "je weet wel" ruikt. Er gaan allemaal doom scenario's door het hoofd die ervoor zorgen dat er een enorme hoeveelheid aan parfum de lucht in wordt gespoten. Hierdoor neem je bijvoorbeeld bij een etentje een enorme lucht met je mee. Deze bestaat voornamelijk uit kunstmatige bloemen waar zelfs Darwin geen antwoord op heeft. Het is een erg gênante situatie, want ze weten allemaal wat je op de wc hebt uitgevoerd.

Maar er zijn ook gewoon luchtverfrissers voor het hele huis. Dus niet op de plekken waar soms smerige geuren worden geproduceerd, zoals de wc. Dit soort luchtverfrissers bezorgen mij ernstige hoofdpijn.

Vieze geurtjes geven toch het signaal dat er viezigheid is? Dit probleem kan toch makkelijk geëlimineerd worden met een goedkoop lapje en sopje. Waar zijn we dan mee bezig om de geur te camoufleren om vervolgens in een nest van bacteriën te leven.

Luchtverfrissers zorgen er dus voor dat we viezer leven en stink signalen afgeven aan onze omgeving. Dus ook bij de luchtverfrisser worden we door de marketing onafhankelijk gemaakt, terwijl we er helemaal niet onafhankelijk voor moeten zijn.

Deze afbeelding ruikt meer naar bloemenveld dan de luchtverfrisser

Geen opmerkingen:

Een reactie posten