Pagina's

woensdag 22 mei 2013

Affaire tussen Beatrix en Balkenende

Het is vandaag zo'n dag dat mijn hoofd naar het verleden kijkt. En dan bedoel ik rond de jaren 60 en 70. In deze tijd was de wereld nog niet bezaaid met: mobiele telefoons, internet en bijvoorbeeld elektrische auto's. De Nederlander trok zich in deze tijd los van de zuilen en kwam op voor zijn eigen rechten. Hierdoor zag je ook een verschuiving in de muzieksmaak. Zo werden de zachte liedjes ingeruild voor de Rock 'n roll die door menig bandjes werd bespeeld. Het was een vrijgevochten beweging waar discussie en losbandigheid centraal stond.

Toch hebben mensen in mijn omgeving het gevoel dat wij het nu beter hebben, vanwege de steeds verbeterende technologie. Ik zie meer een wereld die steeds sneller en sneller gaat. Wij worden geboren om door middel van kennis te produceren. Het gaat nauwelijks over hoe we ons daar bij voelen als de opdracht maar zo effectief mogelijk wordt uitgevoerd.

Ambacht verdwijnt dan ook door grote de multinationals die voor een prikkie een product in elkaar flansen en doen vervolgens of ze het beste van het beste leveren. Hoe kan het dan zo zijn dat bijvoorbeeld vroeger muziekinstrumenten goedkoper en van betere kwaliteit waren. Zo was er pas de Les Paul (een gitaar uit de jaren zestig) gevonden die nu een onschatbare waarden heeft. Zelfs Gibson kan het nu niet nabouwen en wilt graag de gitaar onder ogen zien om hem weer te kunnen herbouwen. Dit is toch een vreemde gewaarwording? Dat het merk na al die jaren niet zichzelf heeft verbeterd en gewoon naar de begin jaren moet om zijn ambacht te hervinden. De passie is steeds vaker weg uit bedrijven en willen gewoon de portemonnee zo snel mogelijk zien groeien.

Toch hoor je nu dat bedrijven steeds meer met duurzaamheid en de omgeving bezig zijn. Dit kan in mijn optiek gezien worden als geïmiteerd gezwets die de kans van voortbestaan vergroten, omdat de consument dat wil horen. Ik vind het net zo ongeloofwaardig als een kind die van top tot teen onder de modder zit en tegen zijn moeder zegt niet buiten te zijn geweest. Of dat de Beatrix een affaire heeft gehad met onze tovenaar Balkenende.

Einde ergernis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten