Pagina's

dinsdag 30 april 2013

Lang leve de Koning!





Door het hele land is het op en top feest. Er wordt van s'ochtends vroeg gedronken en gefeest. Toch hebben maar weinig mensen iets met het koningshuis. Vele vinden dat het wel mag verdwijnen, maar dat betekent ook dat het feest zal verdwijnen. Deze zit erg in onze cultuur gebakend.

Het is een dag waarbij vele hun verstand op nul zetten en de remmen letterlijk thuis laten. Dit hebben we vanaf kleins af aan gezien. Herinner je nog je dronken vader of de te veel lachende moeder die opeens veel gekker deed. Het was Koninginnedag! We zijn er mee opgegroeid en we vertonen nu groot imitatiegedrag.

Echter is het toch raar dat we zo massaal gaan feesten, terwijl vele niet het koningshuis steunen. We vieren om gewoon te vieren. Het is een groot commerciële happening, waarbij je bij elke te volle kroeg entree moet betalen en de bijbehorende B-artiesten je oren laten schrikken. Deze kaarten worden ook gewoon betaald met het argument: het is maar één keer in het jaar Koninginnedag. We hebben er niets mee. Maar gebruiken het wel als doorslaggevend argument.

Koninginnedag/Koningdag is dus eigenlijk een hormoon die de stof consumeren in het lichaam vrij laat komen. We betalen en betalen voor het vaak tegenvallende feest, waardoor je nog meer gaat consumeren in de hoop iets van voldoening te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten